‘Slippery slope’ som nye Bitcoin mining pool sensurerer transaksjoner

Lanseringen av et nytt „sensurert“ gruvebasseng har noen Bitcoinere bekymret for å være en forkynner av det som kommer.

Blockchain analytics-plattform BlockSeer har lansert den private betaversjonen av en ny Bitcoin (BTC) gruvedrift (Blockseer Mining Pool) som sensurerer transaksjoner fra svartelistede lommebøker.

Bassenget vil bruke BlockSeer og Walletscores merkingsdata blant andre verifiserte kilder, som for eksempel United States Office of Foreign Assets Control (OFAC) svarteliste for krypto, for å identifisere BTC-transaksjoner den ikke ønsker å behandle. Bassenget krever også at alle gruvearbeidere skal passere Know-Your-Customer (KYC) -protokoller.

DMGs COO Sheldon Bennett uttalte

„Bassenget er fokusert på å være blottet for transaksjoner fra kjente skumle lommebøker som bruker dette mediet på måter som fortsetter å miste omdømmet til kryptovalutaer, spesielt Bitcoin, i mainstream, samt for å hindre bred adopsjon.“Tidligere Monero-lederutvikler Riccardo Spagni (@fluffypony) foreslo på Twitter at dette kan være starten på en glatt skråning. Han spekulerte i at transaksjonssensur fra Bitcoin-gruvebassenger kan bli utbredt som et resultat av regulatorisk press og sa bekymringen var fra: „regulatorer ser på dette og synes det er en god idé“ i ekstreme tilfeller som OFAC-kryptolisten „, så blir det håndhevbar. ”

Å legge til mer privatliv i Bitcoin ville forhindre dette,“ foreslo Spagni og la til

„Ting som p2pool & Stratum v2 gjør det praktisk talt ikke håndhevbart, og jeg vil heller stole på det enn et håp og en bønn.“
P2pool er et desentralisert Bitcoin-gruvebasseng som ble etablert i 2011. Stratum V2-utkastet, av Braiins, er en fullstendig overhaling som implementerer BetterHash, en sekundær protokoll som gjør det mulig for gruvebassengkomponenter å bestemme sammensetningen av blokken de skal bryte – i stedet for bassenger som har kontroll over hvilke transaksjoner som skal inkluderes i hver blokk. Dette skulle gjøre bassengsensur umulig. I følge Braiins medstifter Jan Capek trenger utkastet fortsatt formell gjennomgang, men vil motta tilskudd fra Square Crypto for videre utvikling.

Grunnlegger av Wallet Scrutiny-nettstedet Leo Wandersleb foreslo at „glatt skråning“ av sensur „vil føre til en myk gaffel“ der bassenger som følger denne tilnærmingen, vil avvise bygging „på blokker som ikke bruker filtrene.“

I august 2019 spådde Bitcoiner Eric Voskuil at offentlige bassenger vil utvinne med tap for å sensurere, mens svarte markedssamlinger vil høste avgifter for svarte markeder.

Ikke alle er ikke overbevist om at transaksjonssensur kan håndheves uten at flertallet av gruvearbeidere støtter det. BlockTower CIO Ari Paul sa at selv om bare en gruvearbeider ikke overholder, er det muligheten for svartelistede transaksjoner å bli inkludert, men la til:

„Det er imidlertid et problem – 99% (eller 51%) kan velge å foreldreløs en hvilken som helst blokk med en svartelistet adresse, men dette krever samspill.“
Erik Voorhees, tror tiden vil komme når transaksjonssensur utgjør en alvorlig trussel mot Bitcoin:

“Dette er ikke et nært forestående problem, men det kommer. Nå er det på tide å forberede seg på det. ”