Na het breken van $ 100 miljard TVL, is DeFi nu het equivalent van een Amerikaanse top 40-bank

Het is een lange weg naar de nummer 1-plek, maar sommige ecosysteemspelers denken dat we er uiteindelijk zullen komen.

Volgens ecosysteem-tracker DeFiLlama van gedecentraliseerde financiën (DeFi) heeft het DeFi-ecosysteem vanochtend voor het eerst $ 100 miljard aan totale waarde overschreden – 7% gestegen van $ 94,7 miljard gisteren tot $ 101,33 miljard op het moment van publicatie

Afgezien van het psychologisch significante 9e cijfer, valt het cijfer op door zowel de snelheid waarmee het werd bereikt (het ecosysteem bedroeg op 1 januari 2021 $ 20,74 miljard in totaal) als de enorme hoeveelheid activa die de beginnende financiële verticaal nu vertegenwoordigt.

Volgens Wikipedia is TVL DeFi met $ 100 miljard nu het equivalent van de 40e grootste Amerikaanse bank, tussen de $ 97 miljard aan activa van Crypto Cash en de $ 103 miljard van BBVA USA. Enkele opmerkelijke namen die de komende maanden in het vuil zullen blijven, zijn onder meer Deutsche Bank, op # 38 met $ 119 miljard, en Credit Suisse op # 35 met $ 124 miljard.

Om het equivalent van de grootste Amerikaanse bank te worden, zou DeFi de 3,2 biljoen dollar van JP Morgan moeten overtreffen en vervolgens de 4,3 biljoen dollar van de Industrial and Commercial Bank of China om de grootste ter wereld te worden.

DeFi-protocollen op de Ethereum-blockchain dragen overweldigend bij aan de meerderheid van DeFi’s $ 101,33 miljard. De top 20 protocollen van TVL zijn goed voor $ 82,33 miljard, en 14 daarvan zijn afkomstig uit Ethereum met een totale TVL van $ 66,42 miljard.

Ethereum-concurrent Binance Smart Chain telt 4 protocollen in de top 20 met $ 14,53 miljard aan TVL, terwijl Terra’s Mirror synthetisch activaplatform $ 1,77 miljard bijdraagt ​​en multi-chain Autofarm rondt de top 20 af met $ 1,48 miljard

Toen hij werd bereikt voor commentaar op de prestatie, zei Chris Spadafora van BadgerDAO dat honderd miljard slechts de eerste stap is in een veel grotere uitbreiding aan de horizon.

„Dit is nog maar het begin voor DeFi en volgend jaar rond deze tijd zal het 20x de huidige TVL zijn“, zei hij.

Evenzo riep de degenspartan van eGirl Capital (zijn eigen spelling en interpunctie) Elon Musk op terwijl hij nadacht over de mijlpaal .

„Achteraf gezien was het onvermijdelijk.“