Bitcoin Cash en Litecoin worden toegankelijker voor investeerders omdat de producten van Grayscale in aanmerking komen voor DTC.

Belangrijke hoogtepunten:

  • Grayscale’s Bitcoin Cash en Litecoin-trusts komen nu in aanmerking voor DTC.
  • Dit betekent dat ze toegankelijk zijn voor alle beleggers met toegang tot Amerikaanse effecten.

Grayscale’s Litecoin en Bitcoin Cash trusts zijn nu beschikbaar voor alle beleggers die toegang hebben tot Amerikaanse effecten.

Toonaangevende cryptocurrency vermogensbeheerder Grayscale Investments heeft de toegang tot haar Bitcoin Cash en Litecoin beleggingsproducten uitgebreid, waardoor deze beschikbaar zijn voor alle beleggers met toegang tot Amerikaanse effecten. Voor deze ontwikkeling waren de twee trusts alleen beschikbaar via private plaatsingen voor geaccrediteerde beleggers. In een persbericht op maandag noteerde Grayscale:

„Alle beleggers met toegang tot Amerikaanse effecten zullen vrij verhandelbare aandelen van BCHG en LTCN kunnen kopen en verkopen via hun beleggingsrekeningen op dezelfde manier als andere niet-geregistreerde effecten“.

De Grayscale Bitcoin Billionaire Cash Trust en de Grayscale Litecoin Trust komen nu beide in aanmerking voor DTC. Effecten die in aanmerking komen voor DTC kunnen worden gedeponeerd via de Depository Trust Company (DTC), waardoor ze gemakkelijker te verhandelen zijn. DTC is ’s werelds grootste effectenbewaarinstelling, met een waarde van meer dan $50 biljoen aan effecten vanaf juli 2017.

Grayscale’s Bitcoin Cash en Litecoin trusts sluiten zich aan bij de Bitcoin, Ethereum en Ethereum Classic trusts van het bedrijf als beursgenoteerde producten die door het bedrijf worden aangeboden. Daarnaast hebben beleggers ook toegang tot het Grayscale Digital Large Cap Fund, dat zorgt voor een gedifferentieerde blootstelling aan large-cap-cryptocurrencies.

Grayscale’s beleggingsproducten bieden beleggers een manier om blootstelling aan cryptocurrency’s te verkrijgen zonder zelf cryptocurrency’s te hoeven verwerven en te bewaren. Het bedrijf heeft consequent een hogere instroom geregistreerd – in het tweede kwartaal van 2020 hebben investeerders $905,8 miljoen in de producten van Grayscale gestort, vergeleken met $503 miljoen in het eerste kwartaal van 2020 en $225 miljoen in het vierde kwartaal van 2019. Aan het einde van Q2 hadden de producten van het bedrijf een AUM van $4 miljard.

Van de $905,8 miljoen die in het tweede kwartaal van 2020 in Grayscale’s producten werd geïnvesteerd, was 84% afkomstig van institutionele beleggers, voornamelijk van hedgefondsen. Het bedrijf merkte op dat de niet-Bitcoin crypto activa verder aan dynamiek bleven winnen en populairder werden onder zijn klanten.